Functieclassificatie

Reeds sedert 1999 startte de Vlaamse Overheid met het project functieclassificatie.
Het was van toen al de bedoeling dat men zou afstappen van diploma en anciënniteit maar dat men zich meer ging focussen op complexiteit en belang van de functie. Er werd afgestapt van de Hay-methodiek (wegens te duur). De Vlaamse overheid heeft nu zijn eigen tool die echter werd opgesteld in consensus met de vakorganisaties.

Er dringen zich nog enkele wijzigingen op die de VO wil doorvoeren, maar dit kan enkel en alleen gebeuren met akkoord van vakbonden en Overheid in de begeleidingscommissie. Eens dit akkoord bereikt kunnen alle functies van quasi iedereen in klassen en niveau’s worden ingedeeld.
Nadien kan iedereen die vindt dat hij niet op de juiste plaats werd ingedeeld, meestal omdat de functiebeschrijving de realiteit niet weerspiegelt, in beroep gaan.

Ook hier heeft ACOD een team van experten klaar staan, dit onder begeleiding van Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Ilse Timmermans.

Meer informatie kan u terugvinden op de site van de Vlaamse Overheid: https://overheid.vlaanderen.be/functieclassificatie 

website door GESELLE.be | inhoud copyright ACOD Overheidsdiensten