Skip to main content

Manifestatie militairen Hakbijl in pensioenleeftijd militairen vernielt laatste cement van België

Het gemeenschappelijk vakbondsfront van de vier representatieve vakorganisaties van het militair personeel – VSOA Defensie, ACV Openbare Diensten, ACOD militairen en ACMP-CGPM – gaat op 15 november 2016 manifesteren in de straten van Brussel. Het vertrek is gepland om 12u aan de Koning Albert II-Laan. 

Op 11 november 16 herdachten we nog de gesneuvelden. Al deze strijders lieten hun leven ter verdedigen van ons land in ondraaglijke omstandigheden. Zij hoopten op een betere toekomst voor hun kinderen. Ook vandaag zetten militairen zich dag in dag uit in voor onze veiligheid en welvaart.

 

Met de brute verlenging van de loopbaan van militairen brengt de regering heel Defensie nu in gevaar, juist op het moment dat Defensie weer meer dan ooit nodig blijkt en dringend moet verjongen.

 

Bijgevolg is Defensie verloren: de strategische visie wordt al beknibbeld alvorens geïmplementeerd en de gevolgen voor de leeftijdspiramide zijn nefast. Dit terwijl perspectief voor defensie en een jonger leger toch twee essentiële zaken zijn die de huidige regering voor ogen heeft.

 

Defensie zit op die manier in een diepe crisis. Hoe ver zal de regering Michel I nog gaan? Welke dankbaarheid, loyaliteit zullen ze toekennen aan de militairen? Wie wint aan eigenbelang bij het verwijderen van dat laatste cement van België?

 

 

Perscontact:

Luc Maes – ACOD Defensie - 0478 24 20 52

Hans Le Jeune – ACOD Defensie - 0498 79 30 31