Skip to main content

Vertrouwenspersoon


Indien u als lid van onze sector bij uw werkgever in problemen raakt, problemen meestal van persoonlijke aard en conflicten schept met collega’s of directe leidinggevende kunt u terecht bij de vertrouwenspersoon van uw entiteit (namen staan in uw arbeidsreglement).

Echter ligt het probleem dusdanig gevoelig dat u er niet gerust in bent om bij deze persoon langs te gaan omdat u vindt dat deze te kort bij die collega of leidinggevende staat.

Je staat er niet alleen voor

U kan steeds terecht bij uw vakbond. In dat geval contacteert u uw afgevaardigde die u dan in contact zal brengen met onze coördinator Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., die op haar beurt een vertrouwenspersoon van ACOD zal aanduiden. Hij/zij helpt u dan in vertrouwen verder.

Wat zegt de wet

De wet erkent drie soorten ontoelaatbaar gedrag.
  • Pesten: meerdere gelijkaardige of uiteenlopende onrechtmatige gedragingen, buiten of binnen de dienst.
  • Ongewenst seksueel gedrag op het werk: elke vorm van ongewenst verbaal, non-verbaal of lichamelijk gedrag met een seksuele connotatie dat als doel of gevolg heeft dat je waardigheid wordt aangetast of een bedreigende, vijandige, beledigende, vernederender of kwetsende omgeving wordt gecreëerd.
  • Geweld op het werk: elke gebeurtenis waarbij je psychologisch of fysiek wordt lastiggevallen, bedreigd of aangevallen bij de uitvoering van je werk. Deze gebeurtenis moet niet noodzakelijke meerdere keren optreden.

Nog meer vragen?

Blijf er niet mee zitten, het ACOD is er voor jou!